Pittoreske dorpen en steden

Mooiste dorpen van FrankrijkDe Auvergne telt vele mooie dorpjes met eeuwen oude abdijen en kastelen waar je heerlijk doorheen kunt dwalen en fantaseren over hoe het vroeger moet zijn geweest. Je hoeft niet bang te zijn voor drukte en ook overvolle terrassen zul je hier niet snel vinden.
#myauvergne #opnaarfrankrijkNeem gerust een van onze autoroutes mee voor onderweg en vergeet niet een keer te stoppen tussen 12u en half 1 voor een ‘Plat du Jour’ want na 14.00 uur gaan de restaurants in Frankrijk weer dicht en blijven ook dicht tot 19.30 uur!

Tip 1: Charroux, één van de ‘plus beaux villages de France’ een route vanaf chateau la Perche en door de bossen van Fôret des Colettes.

Het pittoreske en romantische kuurdorp Chatel-Guyon gelegen tussen Volvic en Riom.Het centrum van Clermont Ferrand met onder andere Galleries Lafayette.
Spiegelcafé ‘Grand Café’ in het oude centrum van Moulins.Het mooiste dorp vinden wij  Néris les Bains, hier kun je lekker luchen, naar het theater of het casino, golfen, zwemmen, tennissen of naar de Spa & Wellness.