Gorges de Chouvigny

on

Les Gorges de Chouvigny is  gelegen tussen de dorpen Ébreuil en Menat.

Een waar paradijs voor de natuurliefhebber en zonder grote hordes toeristen! Volg vanaf Château la Perche de route via de vijfsprong van La Bosse door het Forêt des Colettes en daal af naar de kloof waar de rivier de la Sioule stroomt.

Ontdek de Gorges per kano of kayak en huur deze bij kanobedrijf Sioule Loisirs
De afdaling tussen Pont de Menat en Pont de St Gal is een spannende tocht van ongeveer 2 uur.


In de Gorges kun je ook prima fietsen. Parkeer in het dorp van Saint-Gal-sur-Sioule en fiets naar de romeinse brug bij de Pont de Menat. Heb je geen fiets mee? Geen probleem je kunt ook eenvoudig een fiets huren.Voor een heerlijke uitgebreide Franse lunch kun je reserveren bij Restaurant les Gorges de Chouvigny (aan het water) of Le Castel in Chouvigny (zie ook de wandelroute Balade de Chouvigny)
In de Auvergne mag je overal vissen maar wel met een visvergunning, deze kun jezelf online regelen. Langs de rivier kun je heerlijk picknicken, zwemmen en kanovaren en vanaf 18.00 uur is de rivier beschikbaar voor de (vlieg)visser.
Op 2 plaatsen heb je langs de rivier een prachtig uitzicht.  1. Achter het kerkje van Chouvigny en vanaf Château de Chouvigny (geopend in de namiddag vanaf 14.00 uur in de maanden juli en augustus). 2. Bij de Pont de Menat kun je doorrijden naar de Ruïne van Château Rocher ook daar heb je een prachtig uitzicht. 
Deze uitgezette wandeling begint vanaf de parkeerplaats bij Château de Chouvigny, we raden u aan om goede wandelschoenen of stevige sandalen mee te brengen.


Bij de Pont de Menat ligt een tweede mooie wandeling naar de Ruines van Château Rocher
Tip: Begin voor je gaat wandelen eerst met een goede lunch bij Auberge Maître Henri

Als je de weg vervolgt via de Pont de Menat richting Chateauneuf-les-Bains dan tref je voor de Thermes aan je linkerhand een warmwaterbron aan.