Auto & Motorroutes

on

De Auvergne kun je pas goed ontdekken met een échte landkaart, dus zet je GPS uit en pak een van onze regiokaarten en volg de vele groene landweggetjes door de streek les Pays des Combrailles.

Met onze uitgezette auto en motorroutes kom je op de meest mooie plekjes. Iedere dag een andere route in combinatie met een bezoek aan de regionale streekmarkt en diverse bezienswaardigheden.

Neem uw picknickspullen, lunchpakket en wandelschoenen mee en geniet van van de mooie middeleeuwse dorpjes, meren, rivieren en prachtige vergezichten.

Bekijk hier onze auto – motorroute naar montlucon

De Montluçon-route gaat via het kuurdorp Néris les Bains naar de stad Montluçon. Deze middelgrote stad heeft een oude Middeleeuwse stadskern. In het centrum van de stad staat het Château des Ducs de Bourbon. Vanaf Montluçon kun je een prachtige autoroute terugrijden via de Gorges du Cher. Onderweg kun je overal stoppen voor een wandeling door bossen en dalen en langs de rivier de Cher.

Wijnroute naar Saint PourçainOp jacht naar een paar lekker flessen wijn? Bezoek de diverse wijnboeren rond de wijnstreek van Saint Pourçain sur Sioule.

Dagtocht Gorges du Cher
Wilt u een hele dag over de meest mooie weggetjes touren, met onderweg vele mooie uitkijkpunten met interessante plaatsen zoals de Abdij van Bellaigue in Virlet, het gezellige dorpje Marcillat en Combraille met een leuke brocante winkel en wijncafé, spa & wellness in Evaux les Bains, de hangbrug over de rivier du Cher “le Pont Suspendu”, de oude ruïne van Chateau de L’Ours en  het pittoreske dorpje van Sainte Thérence. Er is genoeg te zien en te beleven in de Combrailles!


Download de route naar uw telefoon en ga van start!