Boeddhisme in de Auvergne

on

De Auvergne & Boeddhisme
Dagtrip 1  In de Puy de Dôme net buiten het dorp Biollet in het gehucht ‘Le Bost’ staat de grootste Boeddhistische tempel Dhagpo Kundreul Ling van europa en de tempel mag je vrij bezoeken. In de bamboetuin ligt een mooie vijver. Wil je in een stilte retraite? bezoek dan hun website voor meer informatie.

Biollet ligt 35 km van Château la Perche
Op de terugweg kun je ook even een stop maken bij Roche d’Agoux.

Tip! Vlakbij de tempel richting Trésor étang du Cheix tref je Chocolaterie & Salon de Thé Choco Marcel
Voor de meest heerlijke handgemaakte bonbons met een kopje thee of koffie.

Dagtrip 2
Geheel aan de andere kant van Chambres d’Hôtes Château la Perche richting de stad Moulins ligt het dorp Noyant d’Allier (42 km)

Het dorp Noyant d’Alllier staat ook in het teken van het Boeddhisme en is ontstaan door de bootvluchtelingen uit Vietnam in de jaren 50. Het dorp was leeg komen te staan na het vertrek van de mijnwerkers en de sluiting van de steenkoolmijn. De Vietnamese bootvluchtelingen zijn hier opgevangen en uiteindelijk gebleven en in het dorp staat sinds de jaren 80 een Pagode met een groot Boeddha beeld, de tuin is geopend van april tot oktober en vrij te bezoeken.
Vanaf Noyant d’Allier kun je doorrijden naar het mooie middeleeuwse dorp Souvigny en op de terugweg kun je via het dorp Meillers langs het uitkijkpunt van de ‘Table d’Orientation’ (route D106) richting Tronget rijden. Dit is een mooie landelijk route over de kleine binnendoor wegen.Op dit uitkijkpunt start ook de wandeling  Circuit Le chemins des Chèvres