Fiets en wandelroutes

Neem uw fiets of wandelschoenen mee en ontdek onze mooie streek. We hebben vele fiets en wandelroutes verzameld voor beginners tot en met gevorderden. Niet alleen voor de sport- of racefietsers maar ook voor de mountainbiker is er veel keus.

In deze folder staan alvast 20 fietsroutes die u hier kunt downloaden via een  klik op de foto.

De stad Montluçon  heeft een oud Middeleeuws centrum met in het midden het kasteel van de Hertogen van de Bourbon. Wilt u meer lezen weten over deze stad, neem dan een kijkje in de gids daarin kunt u lezen wat er te zien en ontdekken valt. In de gids staat ook een mooie stadswandeling door het oude centrum. TIP: Huur een fiets bij de VVV in Néris les Bains en fiets over de oude spoorbrug naar Montluçon! Een prachtige route met vele vergezichten zonder autoverkeer.


Via de oude spoorbrug fiets je naar aan het kasteel van Des Ducs de Bourbon, dat is 8 km heen en 8 km terug.


Wilt u liever een fiets huren voor langere tijd,  bij ons om de hoek kunt u in het dorpje Louroux de Bouble terecht voor een goede tour, mountainbike of elektrische fiets.

velo-a-la-campagneHuur eenvoudig een fiets bij ons om de hoek via un Vélo à la Campagne.

Op zoek naar diverse wandelroutes?  download hier de Auvergne Rando app voor android, hiermee kun je van te voren al vele wandelroutes bekijken en downloaden.

Maar ook via deze wandelgids kunt u door de vele wandelroutes van de Auvergne heen bladeren.