Tussenstop A71 Montlucon – Clermont

Geniet van een prachtig “vergeten”
stukje Frankrijk

regio-combraillesLandgoed Château la Perche ligt 55 km ten noorden van de stad Clermont Ferrand en 25 km ten zuiden van de Stad Montluçon niet ver van de Tolweg de A71 richting Zuid Frankrijk – Montpellier. Het departement heet de Auvergne-Rhône-Alpes en is zo groot als heel België en Nederland bij elkaar! Het grootste bergachtige gebied van héél Europa.

De Combrailles is het kruispunt van Frankrijk, precies in het midden tussen de steden Parijs, Montpellier, Genève & Bordeaux! en wordt gescheiden door de rivier de Gorges de la Sioule. Een prachtig gebied, onaangetast en zeer glooiend met mooie vergezichten en uitgedoofde vulkanen! met zicht op de Puy de Dôme, de bekendste vulkaan van 1464 meter hoog.

Waar zitten jullie precies?
“Op ons eigen eiland van 17 hectaren” goed verscholen tussen de dorpen Buxieres sous Montaigut en La Celle, aan de route D13.La Perche ligt op de eerste heuvel (631 m) van het Centraal Massief en valt onder les Pays des Combrailles. Deze regio telt 100 gemeenten en ligt rond de rivier de Gorges de la Sioule” een heuvelachtig gebied met uitzicht op de uitgedoofde vulkanen van les Chaines des Puys.


Wat je vooral moet weten over de Combrailles is dat dit nog een ècht authentiek stukje Frankrijk is. Zonder hectiek en drukte met vele slaperige dorpjes, honderden kastelen en héél véél natuurschoon. Je moet hier wel verplicht gaan onthaasten want niets gaat hier snel, de tijd heeft stil gestaan en je gaat minstens 30 jaar terug in de tijd.

De streek wordt ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd en is niet zo populair als de Ardeche, maar zeker zo mooi, eigenlijk nog mooier …. Wij vertellen graag meer over dit magische landschap en hebben veel informatie van de streek alvast voor u verzameld.

Het Toscane van Frankrijk! Overal heb je wel een uitzicht op de Puy de Dome, de grootste uitgedoofde vulkaan van de vulkaanketen van het centraal massief.