Het middeleeuwse dorpje Hérisson


In midden Frankrijk zijn ontzettend veel mooie dorpjes te bewonderen en één daarvan is het Middeleeuwse dorpje Hérisson. Vanaf Château la Perche kun je een mooie autorit maken via Cosne d’Allier of Malicorne. Alleen is Hérisson een dorp zonder een flitsende website en zonder drukke terrasjes, het is een slaperig stadje met bakker, mini-supermarkt, een kapper, een kroeg èn een whiskystokerij met de toepasselijke naam The Hedgehog  Deze stokerij is alleen op feestdagen en de zaterdag en zondagmiddag geopend. Alles gaat hier vooral langzaam, dus neem de tijd en bewonder de oude ruïne en pittoreske straatjes. Vrijdagochtend is marktdag in Hérisson.

brocante cosnedallier  

En wanneer je deze rit op dinsdagochtend maakt, kun je stoppen op de gezellige streekmarkt markt van Cosne d’Allier. Deze markt is tot 12 uur te bezoeken.  Op de markt vind je mooie verse produkten en op de hoek van het marktplein tref je naast de warme bakker een leuke ‘Brocante’ zaak. Vervolgens rij je met een stokbrood en iets lekkers op de achterbank door naar het plaatsje Hérisson waar je heerlijk kunt vertoeven langs de rivier en kunt slenteren door de Middeleeuwse straatjes.

Of laat je verrassen en neem een lunch tussen de middag van 12-14 uur, dan is de Auberge le Medieval geopend voor een dagmenu. Zorg dat je goed honger hebt en bestel het volledige “Plat du Jour”

Vanuit het dorp kun je de uitgezette dorpswandeling (van +/- 1 uur) maken die begint bij het gemeentehuis ‘La Mairie’ de route kun zien op de link van France-voyages.com

Château la Perche is gelegen op de grens van de 2 departementen Puy de Dôme en de Allier. Aan de voorzijde ligt de Combrailles met het centraal massief en de Puy de Dôme en in de achtertuin ligt de Allier. Niet ver van het plaatsje Hérisson ligt ook het grootste eikenbos van Europa. Wil je meer zien over deze mooie streek? Bezoek de website van Alllier Tourisme.