Chambres d’Hôtes

Welkom op landgoed Château la Perche, een bijzonder vakantieadres in midden Frankrijk. La Perche is ontstaan rond het jaartal 1870 en bestaat uit een landhuis met 17 hectaren bos en weiden, een dienstwoning en een koetshuis met kleine natuurcamping verscholen in het groene hart van Frankrijk, in de streek Pays des Combrailles.

Chambre d'hôtes dans le Puy-de-Dôme

Kom bij ons een keer logeren op landgoed Château la Perche in één van onze gezellige Chambre d’hôtes kamers of neem uw kampeerspullen mee en verblijf op onze kleine sfeervolle natuurcamping met 6 ruime kampeerplaatsen. Naast onze B&B kamers en camping zijn er ook natuurhuisjes te huur, deze vakantiewoningen zijn geschikt voor 2 tot 6 personen.

Ons Landgoed ligt in de Auvergne-Rhône Alpes goed verscholen in het bos, op nog geen 20 minuten van de autosnelweg A71. Bij ons kunt u genieten van een ontspannen overnachting op doorreis of boek een extra lange vakantie om heerlijk te onthaasten en ondertussen deze mooie afwisselende streek te komen bewonderen.

Het domein van Château la Perche ligt ten noorden van Clermont Ferrand, boven het uitgedoofde vulkaangebergte van het centraal massief in de regio Pays des Combrailles. De Puy de Dôme is 1465m hoog en ligt in het midden van de vulkaanketen.
Aan het begin van het landgoed ligt ons boshuis La Maison du Gardien en deze gezellige en rustiekek vakantiewoning is te huur van 1 juni tot 1 oktober.


Natuurcamping la Perche is ook bekend als ‘Camping à la Ferme’ 

Neemt u liever zelf uw kampeerspullen mee? dan kunt u een kampeerplaatsje uitzoeken achter het koetshuis. Daar ligt een kleine rustieke natuurcamping tussen de bossen verscholen, het is de oude omsloten moestuin van het kasteel. De camping is geschikt voor 6 tenten, kleine caravans of mini kampeer busje.

Ook families zijn bij ons van harte welkom en voor de kinderen hebben we een groot speelveld voor de deur liggen met een eigen bos. In ons park scharrelen kippen, kalkoenen en pauwen vrij rond. Op het weiland staan verder onze suffolk schapen en 2 lieve shetland pony’s.

Bent u ondertussen nieuwsgierig geworden? Kom eens langs, en maak een tussenstop in de Auvergne en neem de tijd om te onthaasten voor één of meerdere dagen of gewoon een XXL vakantie.

Boek direct uw kamer, kampeerplaats of vakantiewoning voordelig online

Kamer Sequoia (2p)
Kamer Framboise (2/5p)
Voordeel familie kamers (5/6p)
Kampeerplaats
Vakantiewoning station La Gare (2-5p)
Vakantie villa met privé zwembad Montingeat (2-6p)
Boswoning La Maison du Gardien (2-6p)

Meer vragen of wensen? Bel of mail ons gerust met uw vragen.